Google Earth downloaden

Google Earth is een applicatie waarmee satelliet-beelden, kaarten, 3d-afbeeldingen en zoek informatie worden gecombineerd. Hierdoor kan je de wereld letterlijk bekijken.

Google Earth is in de loop der tijd vele malen verbeterd en bijna iedereen kan zijn eigen huis erop zien. Je kunt met dit gratis programma over de gehele wereld (the whole earth) alle locaties zien, zo kun je bijvoorbeeld even kijken hoe het strand van Spanje erbij ligt.

In de laatst uitgebrachte versie Google Earth 5 is het mogelijk om delen van de wereld in dag en nacht belichting te bekijken en is er street view toegevoegd. Ook is de snelheid van het laden verbeterd en zijn er meer 3D modellen van gebouwen toegevoegd. Ook kun je voortaan met Google Sky (ingebouwd in Google Earth 5) het sterrenstelsel bekijken. Google Earth is een Nederlandstalig programma van Google.

Alle beelden zijn foto's van een korte tijd geleden, hoe lang is per locatie verschillend. Regelmatig worden de luchtfoto's vernieuwd door middel van satellietopnames. Verder is er een online variant beschikbaar, te weten Google Maps. Dit is in feite het zelfde als het programma Google Earth, maar dan gericht op het zoeken van locaties en het plannen van routes (routeplanner). Echter bevat de volledige versie van Google Earth wel veel meer opties. Google Maps is dus geen vervanger voor het programma!